Venöz Ülser Tedavisi

Kayseri Venöz Ülser Tedavisi

Varis Yarası Tedavisi Kayseri

Toplardamarlar, kirli kanı vücudun çeşitli bölgelerinden alır ve kalbe taşırlar. Kalp ise bu kanı, yeniden oksijenlenmesi ve temizlenmesi için akciğerlere gönderir. Böylece kan dolaşımımız sağlanmış olur. Bazı bireylerde ayak ve bacak bölgesindeki toplardamarlar, yer çekiminin de etkisiyle kanı kalbe ulaştırmakta zorluk çekerler. Bu da halk arasında ‘’varis’’ olarak bilinen rahatsızlığa yol açar. Zamanında tedavi edilmeyen varislerse ‘’venöz ülser’’ olarak bilinen ciddi yaralara sebebiyet verirler.

Venöz ülserler, meydana geldikleri bölge için oldukça zararlı yaralardır. Bu yaralar tedavi edilmedikleri takdirde ilerlemeye devam ederler. Hatta kemiklere kadar ulaşabilir ve çok ciddi enfeksiyonlara yol açabilirler. Yazımızın devamında ‘’Venöz ülser nasıl oluşur?’’, ‘’Venöz ülser belirtileri nelerdir?’’ ve ‘’Venöz ülser tedavisi nasıl yapılır?’’ gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Kayseri venöz ülser tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; Doç. Dr. Ali İhsan Tekin gibi alanında uzman bir doktordan randevu alabilirsiniz.

Venöz Ülser Nedir?

Venöz ülser, toplar damarlarda meydana gelen sorunlar sebebi ile ayak çevresi ve bacaklarda görülen, kendiliğinden iyileşmeyen yaralardır. Venöz ülser halk arasında ‘’venöz yarası’’ veya ‘’varis yarası’’ isimleri ile de anılabilir. Bu yaralar özel bakım ve tedavi gerektirir. Aksi takdirde ilerleyebilir ve kemiklere kadar ulaşabilirler. Hastalar venöz ülserlere bağlı olarak yürümekte zorluk, bacak ve ayak ağrıları gibi gündelik yaşamı etkileyen belirtilere sahip olabilirler.

Venöz Yetmezliği Nedir?

Venöz yetmezliği, kirli kanın kalbe dönmekte zorlandığı durumlarda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık halk arasında ‘’venöz yetersizlik’’ ve ‘’toplardamar yetmezliği’’ olarak da bilinir. Venöz yetmezliği olan hastaların bacak ve ayak bölgelerinde varis olarak bilinen rahatsızlık görülebilir. Yani varisler, venöz yetmezliğine bağlı olarak ortaya çıkabilirler. Tedavi edilmeyen varisler ise zaman içerisinde venöz ülsere yol açarlar. Yani bu rahatsızlıklar birbirleri ile yakından ilişkilidirler.

Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan ‘’Venöz Yetmezlik (Varis) Tedavisi’’ ve ‘’Ağrısız Varis Tedavisi’’ isimli yazıları inceleyebilirsiniz.

Venöz Ülser Nasıl Oluşur?

Venöz ülser, toplardamarların yapısında meydana gelen bir rahatsızlık sebebi ile oluşur. Toplardamarlar, kirli kanı alıp kalbe taşırlar. Vücudun pek çok bölgesinde bu sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilirken; ayak, bacak ve kollarda bazı sorunlar görülebilir. Bunun sebebi, toplardamarların kanı, yerçekimi sebebi ile kalbe göndermekte zorlanmalarıdır. Normalde bu işlevlerine yardımcı olarak özel kapakçıkları vardır. Bu kapakçıklar kanın, toplardamar içerisinde geriye kaçmasını engeller. Ancak bazı kişilerde bu kapakçıkların yapısında bozukluklar görülebilir. Bu da en nihayetinde varislere ve venöz ülserlere sebep olur.

Venöz Ülser Belirtileri Nelerdir?

Venöz ülser belirtileri arasında şunlar yer alabilir:

  • Ayak ve bacak çevresinde yaralar görülmesi. Bu yaralar en sık ayak bileğinin hemen üzerinde görülürler. Çevre bölgelerde görülmeleri de gayet mümkündür.
  • Bahsettiğimiz yara ve yaranın çevresindeki deri kalınlaşır, sertleşir.
  • Yara bölgesinde renk değişimleri görülebilir. Bölge kahverengiye çalan bir renk kazanabilir.
  • Yaradan iltihaplı akıntılar gelebilir.
  • Yaraların boyutu, konumu ve ilerleme durumuna göre kişiler ağrı hissi duyabilir. Yürümekte zorlanabilirler.

Yalnızca bu belirtilerle venöz ülseri başka hastalıklardan veya yaralardan ayırt etmek mümkün değildir. Bu yüzden kesin bir teşhisin mümkün olabilmesi için doktorla görüşülmesi önerilir. Böylece gerekli bakımlar ve tedaviler yapılabilir.

Venöz Ülser Kimlerde Görülebilir?

Venöz ülser genelde 40 yaşından büyük olan bireylerde görülür. Ancak daha genç yaşlarda da görülmesi mümkündür. Genç yaşlarda erkeklerde ve kadınlarda hemen hemen aynı oranda ortaya çıkar. 40 yaşından büyük olan bireylerde ise kadınlar, venöz ülser açısından daha risklidir. Bunlara ek olarak venöz ülser; aşırı kilolu bireylerde, sigara kullanan bireylerde, uzun süre ayakta çalışan bireylerde ve uzun boylu bireylerde daha sık görülebilir.

Venöz Ülser Nasıl Tedavi Edilir?

Venöz ülser tedavisi pek çok yöntemle gerçekleşebilmektedir. Venöz ülser tedavisinin şartları, doktor tarafından hastanın durumuna ve taleplerine özel olarak kararlaştırılır. Böylece hastanın hem ihtiyaçlarına hem de isteklerine en uygun tedavi sağlanmış olur.

Venöz ülser tedavisinde medikal uygulamalar, yani ilaç tedavisi tercih edilebilir. Bu ilaçlar sayesinde doku iyileşmesi sağlanabilir ve yara çevresinde bulunan iltihaplar giderilebilir. Yara bakımı da venöz ülser tedavisinin en önemli aşamalarından biridir.

Venöz ülser tedavisinde kullanılan bir diğer yöntem ise kompresyon bandajıdır. Bu uygulama sırasında özel bandajlar ve sargılar kullanılır. Böylece toplardamarlardaki kan basıncı dengelenmiş olur. Dört katlı olan bu bandajlar doktorun önerdiği süre boyunca bacaklarda kalmalıdır. Bu süre hemen hemen 4 ila 7 gündür. Kompresyon tedavisi 10 ila 12 hafta kadar sürebilir. Bahsettiğimiz süre zarfında bandajlar düzenli olarak değiştirilirler.

Venöz ülserlere yol açan bazı durumlarda ise stent tedavisi gerekebilir. Toplardamarlara uygulanan stent tedavisi sayesinde, damarlarda görülen darlık veya tıkanıklık durumu giderilmiş olur. Böylece kan akışı düzgün bir şekilde sağlanabilir.

Bu tedaviler hem venöz ülserleri hem de venöz ülserlere sebep olan rahatsızlıkları ortadan kaldırmaya yöneliktirler. Kayseri venöz ülser tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için bizi sitemizdeki telefon numarasından bize ulaşabilirsiniz.

Kayseri Venöz Ülser Tedavisi Fiyatları

Varis yarası olarak da isimlendirilen venöz ülserler, ayaklarda ve bacaklarda görülen ilerleyici yaralardır. Bu yaraları tedavi etmek amacıyla yapılan pek çok uygulama vardır. Bu uygulamalardan hangisinin tercih edildiğine göre Kayseri venöz ülser tedavisi fiyatları kişiden kişiye değişebilir.

Kayseri venöz ülser tedavisi fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali İhsan Tekin’den randevu alabilirsiniz.

Şimdi Ara
Yol Tarifi